ICPE SAERP S.A. este o firmă cu capital privat, integral românesc, specializată în cercetare, proiectare, dezvoltare şi producţie în domeniul echipamentelor de acţionare pentru transportul urban şi pentru vagoane de călători, a convertizoarelor statice pentru servicii auxiliare, a echipamentelor complexe controlate prin DSP-uri, a automatizărilor industriale, şi a altor echipamente de putere folosite în diferite ramuri ale industriei. Firma a fost înfiinţată în anul 1992, iar în prezent are un număr de peste 130 de angajaţi.
Urmând tendinţele actuale, în cadrul Departamentului de Cercetare s-au dezvoltat sisteme de control cu microprocesor, cu aplicabilitate pe echipamentele de acţionare pentru motoare de curent continuu şi motoare asincrone, precum şi în sistemele complexe de climatizare pentru vagoanele de transport călători şi locomotive. Pentru securitatea şi integritatea datelor, transmisia acestora se face prin interfeţe de tip RS232/RS485, iar semnalele de frecvenţă sunt transmise prin fibră optică flexibilă. De asemenea, produsele de ultimă generaţie sunt dotate cu afişoare de diagnoză de tip touchscreen, acestea constituind o interfaţă extrem de uşor de folosit între utilizator şi echipament. În realizarea echipamentelor de putere se folosesc dispozitive semiconductoare moderne (IGBT), comandate prin drivere cu protecţii incluse, precum şi componente alese pentru a lucra în gamă extinsă de temperatură. Carcasele echipamentelor sunt executate din oţel inoxidabil.

 

- Raport al Consiliului de Administratie al SC ICPE SAERP SA - 2020 (PDF)


- Raport de audit asupra situatiilor financiare - 2020 (PDF)

Compania Astra ARAD a lansat la ediția a XI-a a Forumului Railway Pro de Tehnologii și Servicii – ”Susținerea pe viitor a transportului feroviar și a transportului multimodal” modelul de tramvai ”Autentic”, cel mai nou produs al companiei. Echipamentul de acționare al tramvaiului a fost dezvoltat de ICPE SAERP SA, soluția aleasă implicând 2 invertoare de frecvență și 2 boghiuri motoare, tehnica de reglare fiind controlul cu orientare după câmpul rotator al mașinilor asincrone (F.O.C.). (stirea pe larg la Digi24...)

Descriere echipament de acționare tramvai Autentic

GAMA DE PRODUSE


Pentru toate produsele noastre asigurăm asistenţă tehnică la punerea în funcţiune, documentaţie detaliată (cărţi tehnice, manuale de service), instruirea personalului beneficiarului, service şi piese de schimb, atât în perioada de garanţie, cât şi după expirarea acesteia, la cerere.

PRODUSE NOI


Convertizor static pentru
servicii auxiliare CS13T
Sistem electronic de aprindere pentru gazomotocompresoare Convertizor de frecvenţă
tip CS-25 MC
Convertizor static CASV-10
pentru vagoane călători